درآمد طراحی سایت و بازار کار آن برای طراحان وب چگونه است؟
با گسترش کسبوکارهای اینترنتی بازار کار برای طراحان سایت هموارتر شده است. همین گسترش دلیلی شده تا افراد مختلفی تمایل داشته باشند یک طراح وبسایت شوند. ما در این مقاله ضمن معرفی این شغل، بازار کار طراحی سایت و آیندهی شغلی آن را هم بررسی میکنیم.
شغلی به نام طراحی سایت
فهرست عناوین
طراح وبسایت شخصی است که با داشتن دانش برنامهنویسی یک وبسایت و یا بخشی از آن را طراحی و کد نویسی میکند. طراحان سایت اغلب:
- ساعات زیادی را پشت کامپیوتر خود میگذرانند.
- خلاق و خوشفکر هستند.
- با پشتکار و با تلاش هستند.
- به یادگیری مداوم اهمیت میدهند.
- با چالشهای مختلفی دست و پنجه نرم میکنند.
دانشهای مرتبط به علوم کامپیوتر به سرعت در حال گسترش هستند. یک طراح موفق باید بهصورت مداوم دانش خود را بهروز نگه دارد و این امر در گرو مطالعه و تلاش روزانه است. پس نمیتوان گفت که اگر این چند کتاب را بخوانید میتوانید سالیان سال به صورت حرفهای در این رشته به فعالیت بپردازید.
طراحان سایت اغلب به یک یا چند زبان برنامهنویسی، نرمافزارهای گرافیکی، نکات امنیت سایت و… اشراف دارند.
برای طراح سایت شدن الزامی به داشتن تحصیلات آکادمیک نیست. اگر بعد از کسب اطلاعات کافی از این شغل، احساس میکنید به آن علاقهمندید، کافیست شروع به یادگیری مهارتهای لازم کنید. با یادگیری مهارتها و سپس گذراندن یک دوره کوتاه کارآموزی به راحتی میتوانید کار طراحی را از وبسایتهای سادهتر شروع کنید.
شاید این مطالب را دوست داشته باشید:
درآمد طراحی سایت چقدر است؟
به طور کلی نمیتوان گفت که اگر طراح سایت شوید درآمد شما برابر با این مبلغ است. درآمد این کار هم مانند بسیاری از کارهای فنی، کاملاً به میزان مهارت و تسلط شما وابسته است. هرچه مسلطتر باشید پروژههای جدیتری به شما سپرده خواهند شد و به طبع درآمد شما بیشتر خواهد بود.
در واقع یکی از مزایای این رشته همین است. درآمد شما مانند حقوق کارمندان به مبلغ مشخصی محدود نیست و هرچه بیشتر تلاش کنید، درآمد بیشتری خواهید داشت.
علاوه بر مهارت عواملی مثل زمینهی کاری و محل کار شما هم میتواند در درآمد شما اثر بگذارد. اگر در شرکتی کار کنید حقوق شما توافقی خواهد بود و معمولا زیر حقوق وزارت کار نیست. اما در کار کردن به صورت آزاد کاری و یا فریلنسری دیگر دستمزد شما به میزان پروژههایی که میتوانید دریافت کنید بستگی دارد.
بازهی درآمد طراحی سایت
اگر یک طراح سایت مسلط باشید، کمترین میزان حقوق شما پایه حقوق وزات کار خواهد بود.
اگر به صورت پروژه ای کار کنید با فرض اینکه در ماه ۳ پروژه دریافت کنید و هرکدام هم حدودا ۳ میلیون تومان باشند، میتوان گفت به صورت میانگین ماهی ۹ میلیون درآمد خواهید داشت.
ولی این عدد انتهای بازهی درآمد طراحی سایت نیست. هرچه ماهرتر باشید درآمد بیشتری هم خواهید داشت.
این روزها افراد جامعه قبل از هرگونه خرید، خدمات و کالاهای مورد نیاز خود را در اینترنت جستجو میکنند. از این جهت بستر اینترنت فرصت مناسبی برای ارائه خدمات یا فروش محصولات ایجاد میکند. بستری که با هزینهی نسبتاً کم میتوان در آن یک فروشگاه یا دفتر کاری مجازی داشت.
در گذشته تعداد افراد کمی با خریدهای اینترنتی آشنا بوده و به آن اعتماد میکردند. اما امروزه فرهنگ خریدهای اینترنتی در ایران گسترش یافته و افراد زیادی هستند که خریدهای آنلاین را به تردد داخل شهر ترجیح میدهند.
همچنین چند سالی است که اغلب شرکت یا استارت آپها، طراحی سایت را جزو ضروریترین اقدامات برای معرفی شرکت و خدمات خود میدانند. به همین دلیل بسیاری از آنها اقدام به تشکیل یک تیم برای طراحی و پشتیبانی سایت میکنند.
با توجه به موارد فوق میتوان گفت هرچه به سمت آینده پیش میرویم، تمایلات افراد به راهاندازی کسبوکارهای اینترنتی افزایش مییابد. بنابراین بازار کار طراحان سایت نیز به همان نسبت گسترش مییابد. این روند صعودی فقط در ایران دیده نمیشود و در سرتاسر جهان روبه افزایش است.
اما سوال اینجاست: آیا اگر من هم مهارتهای لازم را کسب کنم میتوانم وارد بازار کار طراحی وب شوم؟
واقعیت این است که میزان مهارتها و میزان دانش شماست که اشتغال شما را ضمانت میکند. هرچه به کار طراحی مسلط تر باشید شرکتهای بیشتری متمایل به جذب شما هستند.
اما استخدام تنها راه شاغلشدن در این زمینه نیست. شما میتوانید به صورت فریلنسر یا آزادکاری هم شروع به کار کنید. به صورت آزاد و بدون وابستگی به شرکتها پروژه بگیرید و در منزل آن را انجام دهید.
این روش کار باعث میشود تمام دستمزد، سهم شما شود اما باید سختی مراحل جلب اعتماد مشتری و بازاریابی هم برعهده بگیرید! در مقالات آینده بیشتر به موضوع فریلنسری میپردازیم.
من هم میتوانم طراح وبسایت شوم؟
قبل از هر تصمیمی پیشنهاد میکنم بیشتر با این شغل آشنا شوید. بعد از شناخت جوانب کار، اگر احساس کردید توانایی انجام آن را دارید و همچنین به این نوع کار علاقهمندید، میتوانید قدم در راه طراحی سایت بگذارید. با ورود به این رشته میتوان گفت دیگر لازم نیست نگران بازار کار و… باشید، فقط به یادگیری دانش بیشتر فکر کنید.
نتیجه: به طور کلی موقعیتهای شغلی و درآمد این شغل بسیار وابسته به خود شماست. اگر به این شغل علاقه دارید و اهل تلاش زیاد هستید، از همین امروز شروع کنید.
دیدگاهتان را بنویسید