نحوه خرید هاست و دامنه
اولین قدم برای راهاندازی سایت، خرید هاست و دامنهی مناسب است. بسیاری از دوستانی که قصد راهاندازی یک وب سایت دارند، سوالاتی مثل نحوهی ثبت دامنه و خرید هاست برایشان ایجاد میشود. در این مقاله به بررسی مفهوم هاست، دامنه، سرور میپردازیم. سپس به سراغ آموزش خرید هاست و دامنه میرویم.
هاست چیست؟
فهرست عناوین
سرور یک کامپیوتر همیشه روشن و متصل به اینترنت است. سرور میتواند به چندین قسمت تقسیم شود (تقسیمبندی مجازی) که به هر قسمت آن، هاست گفته میشود. هاست فضایی برای میزبانی وبسایتها محسوب میشود.
پس به زبان ساده هاست همان
بخش محدود شدهای از یک کامپیوتر همیشه روشن است که اطلاعات و منابع وبسایت شما
را نگهداری میکند تا در صفحات وب به نمایش در آیند.
قبلاً در مقالهای تحت عنوان هاست چیست به معرفی دقیقتر مفهوم هاست و انواع هاست پرداختهایم. بهتر است با مراجعه به این مقاله با انواع هاست آشنا شوید.
معرفی انواع هاست
دامنه چیست؟
دامنه یا domain به آدرس هر وبسایت گفته میشود که با آن در دسترس افراد قرار میگیرد. برای مثال myhamyar.com یک دامنه برای این سایت است. این آدرس برای هر سایت متمایز و اختصاصی است.
زمان مشاهدهی هر سایت،آدرس آن در نوار بالای مرورگر قابل مشاهده است.
بخشهای اصلی یک دامنه
دامنه یا دامین از دو بخش
اصلی تشکیل میشود:
۱- نام دامنه: نام دامنه همان اسمی است که برای وبسایت انتخاب میشود. برای مثال اسم این سایت myhamyar است که در ابتدای دامنه قابل مشاهده است.
نام دامنه به طور دلخواه توسط صاحبان سایتها انتخاب میشود. شما هم میتوانید هر نامی که دوست دارید به عنوان نام دامنهی خود انتخاب کنید به این شرط که قبلاً این دامنه توسط اشخاص دیگری ثبت نشده باشد! بررسی این موضوع هم کار بسیار سادهای است که در بخش آموزش خرید هاست و دامنه به آن میپردازیم.
۲- پسوند دامنه: در اینترنت پسوندهای مختلفی برای خرید دامنه وجود دارند. مثلاً ir، .com، .net. و… که هرکدام نشاندهندهی نوع فعالیت سایت است. برای مثال: دامنهی edu. برای وبسایتهای آموزشی مناسب است.
البته پسوندهای ir. و com. دو پسوند عمومی هستند که همهی وبسایتها با هر زمینهی کاری، میتوانند از آنها استفاده کنند.
نحوه خرید هاست و دامنه
حالا که با مفهوم هاست و دامنه آشنا شدید، بهتر است روش های ثبت دامنه و خرید هاست هم بدانید.
نحوهی خرید دامنه:
با توجه به حوزهی فعالیت خود یک نام مناسب برای سایت خود انتخاب کنید. سعی کنید این نام دامنه کوتاه باشد، ترجیحاً بهتر است حاوی خط تیره و عدد نباشد.
در گام بعدی یک پسوند مناسب برای سایت خود پیدا کنید. پسوند ir. پسوند ملی ایران و com. پسوند بینالمللی است.
چنانچه در ابتدای کار هستید و قصد راهاندازی یک سایت آزمایشی را دارید، نیاز نیست هزینهی زیادی برای دامنه با پسوند بینالمللی com. بپردازید. میتوانید برای کاهش هزینه از پسوند ir. استفاده کنید. (قیمت خرید زیر ۲۰ هزار تومان)
بعد از اینکه دامنهی مد نظر خود را انتخاب کردید، باید استعلام بگیرید که این دامنه توسط افراد دیگری ثبت نشده باشد. برای این کار از سایت who.is یا who.net استفاده کنید.
بعد از انتخاب دامنهی مناسب خود بهتر است وقت را تلف نکرده و به سراغ یک شرکت ثبت دامنه مناسب بروید!
برای ثبت دامنههای بینالمللی از طریق وبسایتهای مختلف در این زمینه میتوانید اقدام کنید. با وارد کردن نام دامنه و اطلاعات خواسته شده و سپس پرداخت هزینه به راحتی دامنه به نام شما ثبت خواهد شد.
اما برای ثبت دامنهی ملی به نکات زیر توجه کنید.
نحوه ثبت دامنهی ir.
تمام دامنههای ملی در سایت نیک ثبت میشوند و بقیه وبسایتها معمولاً نمایندگیهایی از این سایت هستند.
برای ثبت دامنههای ir ابتدا باید در سایت نیک یک شناسهی کاربری داشته باشد. برای دریافت آن به آدرس nic.ir/Create_New_Handle مراجعه کرده و مدارک خواسته شده را ارسال کنید.
بعد از دریافت این شناسه برای ثبت دامنه ۲ راه وجود دارد:
۱- ثبت مستقیم دامنه در ایرنیک
به سایت nic.ir مراجعه کنید. از طریق لینک ثبتنام یک حساب ایجاد کنید و از همین سایت مستقیم دامنه را ثبت کنید.
پیشنهاد میکنم از راه دوم استفاده کنید زیرا معمولاً خدمات پشتیبانی در وبسایتهای نمایندگی، بهتر انجام میشود.
۲- ثبت دامنه در نمایندگیها
به وبسایتهای ثبت کننده دامنه مراجعه کنید و نام دامنهی خود را از طریق آنها در ایرنیک ثبت کنید.
برای ثبت دامنه کافی است شناسهی خود را از نیک بگیرید. از طریق صفحات ثبت دامنه با وارد کردن نام دامنه، شناسهی ایرنیک و سپس پرداخت هزینه، دامنه به نام شما ثبت خواهد شد.
اینگونه هم پشتیبانی بهتری دریافت خواهید کرد و هم معمولاً با قیمت پایینتری ثبت را انجام میدهید.
فقط مطمئن شوید که دامنه به نام خود شما ثبت شود نه نمایندگی!
سایت ایرنیک بعد از بررسی اطلاعات شما معمولاً بعد از ۱ تا ۴۸ ساعت بعد، نام دامنهی شما را تایید میکند. برای پیگیری آن به پنل کاربری خود در سایت ایرنیک مراجعه کنید.
بعد از ثبت دامنه یک بار دیگر از نام دامنهی خود whois بگیرید تا مطمئن شوید این دامنه برای شما ثبت شده است.
نحوهی خرید هاست
برای خرید هاست بهتر است ابتدا نکات مهم خرید هاست را در مقالهی ویژگیهای هاست مناسب بخوانید. با مطالعهی این مقاله میتوانید اطلاعات بیشتری راجع به یک هاست با کیفیت بدست آورید.
برای خرید هاست کافی است به یکی از شرکتهای معتبری که ما در مقاله بهترین شرکتهای هاست ایران معرفی کرده ایم بروید.
میتوانید قبل از خرید هاست از طریق صفحات دربارهی ما اطلاعات تماس شرکت را پیدا کنید. با آنها تماس بگیرید و سوالات خود را بپرسید. با این تلفن از میزان پاسخگویی و پشتیبانی شرکت هاستینگ هم مطمئن میشوید.
اگر از میزان خدمات و تعرفههای شرکتی راضی بودید به سراغ خرید هاست بروید. برای خرید از منوی بالای سایت به دنبال لینک هاست یا خرید هاست باشید. صفحهی خرید هاست لینوکس را پیدا کنید.
احتمالاً با ورود به این صفحه پلنهای مختلفی برای فروش ارائه میشود. چون شروع کار شماست میتوانید با یک
پلن سادهتر هم شروع کنید. بعد از انتخاب پلن، فرمهای مربوط به ثبت نام، نام دامنه و پرداخت برای شما نمایش داده میشوند. با تکمیل آنها و پرداخت نهایی هاست شما خریداری میشود.
نکات خرید هاست
بهتر است قبلاً از خرید
هاست نکات زیر را در نظر بگیریم:
۱- میزان Uptime یا زمان بالا
بودن هاست باید بالای ۹۹ درصد باشد. در غیر اینصورت ممکن است سایت شما زمانهای
زیادی در دسترس کاربران نباشد.
۲- سرعت و امنیت هاست باید
مناسب باشد. شرکت ارائهدهندهی هاست باید از تیم متخصص، ابزارهای آنالیز کننده و
روشهای موثر استفاده کنند تا سرعت و امنیت مناسبی را برای هاستهای خود ارائه
دهند.
۳- پشتیبانی مناسب از مهمترین ویژگیهای یک شرکت هاست است. اینکه در ۲۴ ساعت شبانهروز و ۷ روز هفته ، افرادی حضور داشته باشند که در صورت بروز هر مشکلی در میزبانی وب به شما کمک کنند، بسیار حائز اهمیت است.
این سه نکته از مهترین نکاتی بود که باید در نظر داشته باشید. البته نکات بیشتری در این زمینه وجود دارد که به طور مفصل در مقالهی ویژگیهای یک هاست مناسب به آن پرداختهایم.
بعد از خرید هاست و دامنه باید به سراغ نصب وردپرس در هاست بروید.
مقاله های پیشنهادی:
دیدگاهتان را بنویسید